14 Temmuz 2015 Salı

FUNDA TÜMER, RESSAM & KÜRATÖR

FUNDA TÜMER
FUNDA TÜMER
 Ressam & Küratör 
Yapımcı&Yönetmen


Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2000 yılı mezunu.

2005 yılında özel bir akademi olan İstasyon Sanat Akademisi'nde Grafik Tasarım, Medya ve Sanat Yönetmenliği eğitimini tamamladı. 2006 yılında Küba Havana Sanat Müzesi'nde Resim-Heykel sanatı ve sanat tarihi üzerine araştırma programını bitirerek sanatta yeterlilik eğitimini tamamladı ve Küratörlük Bölümü'nü bitirdi.

2012 yılında ekibi ile birlikte kendi sanat projelerini hayata geçirmeye başladı. Yurt içinde 28, yurt dışında 3 sanat projesine imza attı ve çalışmalarına devam etmektedir. 2015 ve 2019 yıllarında dünya çapında düzenlenen en iyi sanat projeleri yarışmasında 2 kez ''Yılın Sanat Projesi'' ve ''Yılın Küratörü'' ödüllerini aldı. Özel davetler ile sanat tarihi üzerine seminerler verdi.

2008-2018 yılları arasında medya ve reklam sektöründe birçok firmanın piar çalışmalarını yaparak Tanıtım (Prestij) Filmleri çekti. Tunçbilek Ajans Kanal Reklampedia (İnternet tv). 'Sanatın Sesi' isimli sanat programını hazırladı ve sundu.

2018 yılında yapımcı ve yönetmen olarak kendi belgesel filmlerini yapmaya başladı. Belgesel yapımları başta TRT ve Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok platformda yayımlandı. Çalışmalarına halen devam etmektedir.

 2020 yılında ''Sanat ve 21. Yüzyıl'' adlı kitabı yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder